В здравното министерство два експертни съвета ще обсъждат мерки за ограничаване

...
В здравното министерство два експертни съвета ще обсъждат мерки за ограничаване
Коментари Харесай

Обсъждат дали да въведат нови мерки заради Омикрон

В здравното министерство два експертни съвета ще обсъждат мерки за ограничение на разпространяването на ковид у нас. Причината са откритите 12 случая на инфектирани с разновидността Омикрон, който към този момент господства в няколко европейски страни. Експертите ще се съобразят с ограниченията, които се постановат в останалите членки на Европейския съюз.

Според основния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев най-важните ограничения към този момент са подхванати. И по думите му цялостен локдаун във типа, който познаваме от пролетта на 2020 година, е изключен.  

За последното денонощие 1918 са новите случаи на коронавирусна зараза. Това са малко над 11 % от направените близо 17 500 теста, демонстрират обновените данни на Единния информативен портал към среднощ. Активните случаи са 106 712.  

53 души са умряли в резултат на затруднения от инфекцията като повече от 96% не са били имунизирани.

В лечебни заведения са настанени малко над 4300 пациенти с Covid-19 като 455 от тях са в натоварен бранш. 80 на 100 от новопостъпилите 315 в болнични заведения не са имунизирани.

В последния почивен ден за Нова година са сложени 6 830 дози ваксини. 1 916 392 души са със приключен имунизационен курс, бустерна доза е сложена на 283 435 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР